Jinis pusat mesin sumbu lima

Umume limang pusat mesin sumbu nggunakake struktur 3 + 2, yaiku, XYZ telung sumbu gerak linier ditambah loro saka telu telung sumbu puteran ing sumbu XYZ. Saka aspek gedhe, ana kyzab, xyzac lan xyzbc. Miturut wujud kombinasi saka rong sumbu puteran, bisa dipérang dadi telung jinis pusat mesin sambungan sumbu: jinis tabel rotary dobel, puteran kanthi jinis kepala ayunan, lan jinis sirah ayunan dobel. 1: Pusat mesin sumbu limang kanthi struktur puteran dobel:

A-sumbu + sumbu-s struktur puteran dobel, meja kerja bisa muter ing sumbu x, yaiku sumbu. Pusat meja bisa muter 360 derajat ing sumbu Z, yaiku sumbu c. Kanthi kombinasi AC loro sumbu, kajaba permukaan ngisor bahan kerja ora bisa diproses, limang permukaan liyane bisa diproses. Keuntungan mesin iki yaiku struktur spindle sing sederhana lan kaku, lan regane murah, nanging kapasitas bantalan meja kerja diwatesi

Pusat pusat mesin linkage limang sumbu iki kasusun saka sumbu xyzbc. Spindle saka limang pusat mesin linkage sumbu utamane fleksibel, lan area meja kerja ora ana watese, nanging struktur spindle rumit lan biayane larang.

3: Pusat mesin linkage sumbu kanthi struktur kepala ayunan dobel:

Akurasi rotasi spindle sing dhuwur ditanggulangi kanthi nggunakake poros drive torsi dhuwur. Struktur mesin kabeh umume jinis lawang.


Wektu kiriman: Okt-12-2020