Cara nambah efisiensi produksi liwat program pusat mesin CNC

Ing mesin presisi CNC, cara nambah efisiensi produksi liwat pemrograman pusat mesin CNC minangka kursus sing dibutuhake kanggo praktisi mesin. Faktor sing nyebabake efisiensi mesin CNC kalebu masalah alat, masalah perlengkapan, parameter mesin, lsp., Lan faktor kasebut mengaruhi pemrograman pusat mesin CNC, mula kanthi ora langsung mengaruhi efisiensi produksi.

Kaping pisanan, sadurunge program ing pusat mesin CNC, kita kudu nyinaoni gambar kanthi tliti, nyusun rute pangolahan produk, lan nyiyapake alat mesin sing cocog. Ing kahanan njamin akurasi mesin, lumahing mesin kudu diproses sekaligus bisa, supaya bisa nyuda wektu pangolahan permukaan mesin. Kudu dipertimbangkan nalika program ing pusat mesin CNC.

1. Ing posisi lan clamping siji-wektu, pangolahan kudu rampung sekaligus supaya bisa, supaya bisa nyuda wektu pangolahan bahan kerja, nyepetake wektu tambahan lan nyuda biaya produksi;

2. Ing proses pemrograman, wenehi rasionalitas alat ganti kanggo nyuda wektu ganti alat. Wilayah sing bakal diproses nganggo alat sing padha kudu rampung sekaligus bisa, supaya ora sampah wektu sing disebabake amarga asring ngalih alat lan nambah efisiensi produksi;

3. Kanggo nyuda wektu mlaku mesin lan ningkatake efisiensi produksi, kudu diwenehi perhatian marang prinsip proses prioritas bagean-bagean sing jejer ing program;

4. Ing pamrograman, ngelingi cara ngolah macem-macem bahan kerja bebarengan, ngolah macem-macem bahan kerja sekaligus bisa nyuda wektu mati lan clamping kanthi efektif.

5. Ing proses pamrograman, kudu ngindhari pengulangan instruksi sing ora valid lan cepet pindhah tanpa negara beban kanggo nyuda wektu tunggu.

Saliyane faktor ing ndhuwur sing disebabake dening efisiensi pemrograman pusat mesin CNC, rasional saka desain produk bisa nyepetake wektu pangolahan tambahan. Singkat, ana akeh faktor sing mengaruhi efisiensi mesin CNC. Ngrungokake rincian mesthi bisa nambah efisiensi pangolahan.


Wektu kiriman: Okt-12-2020